Vaillant Plus časopis o nama

Još 2008. godine, interni i službeni Vaillant časopis pisao je o nama. Tekst prenosimo u cijelosti.

 

Plinoservis

Kako smo za ovaj broj pripremili i mali osvrt na Dalmaciju i vrsne Vaillantove partnere koji djeluju na tom području, shvatili smo da ne smijemo zanemariti ni krajnji istok Hrvatske te smo napravili malu slavonsku turneju. Jedna od stanica bile su i Našice, točnije, sam centar toga slavonskog grada, ulica Braće Radić 23 gdje nas je dočekao naš ljubazni domaćin Zlatko Zavada, u čijem je vlasništvu obrt Plinoservis, jedan od istaknutih članova VSS-a i KIV-a.

Gospodin Zavada ispričao namje zanimljive okolnosti do kojih je došlo prilikom otvaranja njegovog obrta. Naime, završio je školu za servisera kućanskih aparata i o nekim aparatima koji se koriste pri instaliranju grijanja i klimatizacije (primjerice, protočni bojler) nije znao ni osnovne stvari. Ipak, to nije umanjilo njegovu želju da se okuša u instalaterskim poslovima. Uz veliku pomoć gospode Josipa i Darka Barleka, koji su mu pokazali kako se obavlja posao i uveli ga u tajne zanata, gospodin Zavada ubrzo je bio spreman za samostalan rad. Zanimljivo je također da je ideja zapravo potekla od Vaillanta – naime, nakon poziva Maria Opačka, današnjeg direktora Predstavništva Vaillant te Borisa Topličaneca, direktora Tehničkog odjela i njihove inicijative, Plinoservis je 1993. godine započeo s radom.

„Imao sam svu potporu koju sam mogao zamisliti“ priča gospodin Zavada „osim što mi je Vaillant iskazao puno povjerenje i dao poticaj da se počnem samostalno baviti instalacijama i servisom uređaja, gospoda Barlek bili su tu za mene, uvjetno rečeno, 24 sata na dan, spremni pomoći i na tome ću im uvijek biti zahvalan.“

Gospodin Zavada bio je prisutan 1993. godine na otvaranju prvog Vaillantovog edukacijskog centra još u Martićevoj ulici, a dodatno naglašava kako mu je u učenju pomoglo i članstvo u VSS-u te prvi sastanci u okviru ovog istaknutog kluba servisera koji djeluju unutar Vaillanta.

Danas se tvrtka uglavnom bavi servisiranjem Vaillantovih uređaja ali i zamjenom starih i dotrajalih uređaja novima, dok u posljednje vrijeme sve više postavlja i klime. Plinoservis ima četvero zaposlenih: direktora i vlasnika gospodina Zlatka, dva servisera Maria i Borisa te suprugu gospodina Zavade, gospođu Senku koja radi administrativne poslove te je zadužena za prijam stranaka.

U Plinoservisu mnogo se polaže na školovanje i daljnje učenje, a izuzetno važnim gospodin Zavada smatra i upoznavanje s novim Vaillantovim asortimanom i proizvodima jer jedino na taj način, smatra, može krajnjem korisniku ponuditi punu uslugu. Trenutačno posjeduju dva servisna vozila, a pokrivaju cijele Našice te područje radijusa otprilike 30 kilometara. Objekti na kojima najčešće rade su raznoliki: od stambenih zgrada preko obiteljskih kuća pa sve do poslovnih prostora, škola, vrtića i domova zdravlja. S mnogim tvrtkama na našičkom području imaju i ugovor o održavanju uređaja, a među njima je i velika građevinska tvrtka Nexe Grupa.

U Plinoservisu nam istiću kako su iznimno zadovoljni suradnjom s Vaillantom, a posebno im je važna odlična komunikacija s Tehničkim odjelom. Obzirom da su prvenstveno orijentirani na servisiranje, vrlo im je važna brza dostava rezervnih dijelova, pri čemu se Vaillant pokazao idealnim partnerom koji uvijek stoji na raspolaganju. Uređaje uglavnom naručuju i dobivaju od osječke poslovnice Žepoha, Vaillantovog dugogodišnjeg partnera te su tom suradnjom izuzetno zadovoljni – osim što uvijek i na vrijeme dobiju sve što trebaju, svi djelatnici osječke poslovnice zaista su susretljivi i ljubazni. Gospodin Zavada dodaje kako cijeni svoje članstvo u KIV-u i VSS-u jer s tako osim izuzetno ugodnih druženja kojima prisustvuju svake godine, u stalnoj vezi s Vaillantom i na taj su način upoznati sa svim novitetima na području grijanja i klimatizacije. Osim toga, Plinoservis je već nekoliko godina zaredom među prvih pet servisa prema godišnjoj evaluaciji članova Vaillant Servis Sistema – najbolje servisne mreže u Hrvatskoj. No treba naglasiti kako je unazad par godina bio prozvan i jednim od najljubaznijih Vaillantovih servisnih obrta!

Budući da na istoj adresi djeluju od samog osnutka obrta (skladišni prostor te radiona s ispitnim pultom za uređaje nalaze se u dvorištu obiteljske kuÊe gospodina Zavade) te da iza sebe imaju mnogo zadovoljnih klijenata, Plinoservisu reklama gotovo da i nije potrebna jer do svih poslova dolaze isključivo usmenom preporukom.

„Izrazito smo dobro organizirani“ objašnjava gospodin Zavada „Čak i kada smo pretrpani poslom, uvijek sve dovršimo na vrijeme i, što je najvažnije, ne štedimo na kvaliteti. Konkurencije, zapravo, nemamo jer sa svim instalaterima na našičkom području surađujemo odlično i pomažemo jedni drugima.“ A neki od servisera koje gospodin Zavada istiće su i gospoda Miroslav Kovačević iz Donjeg Miholjca, zatim Darko Buhin iz Osijeka te Miroslav Pleša iz Našica – svi odreda vlasnici instalaterskih obrta s kojima Plinoservis usko surađuje.

Kada je riječ o slobodnom vremenu, gospodin Zlatko ga uglavnom provodi sa svojom obitelji, već spomenutom suprugom Senkom, a tu su još i sin Dino, koji pohađa 2. razred srednje škole te kćer Dijana, koja nakon završene gimnazije planira upisati Pravni fakultet. Kada uhvati vremena, gospodin Zavada voli otići u teretanu te šetati u društvu obiteljskog psa – sibirskog samojeda Zusa.

A planovi za budućnost? Gospodin Zavada skromno kaže kako bi bio zadovoljan da zadrže postojeću kvalitetu te donekle prošire posao, no najsretniji bi bio kada bi mu se u poslu jednoga dana pridružio i sin Dino. Vaillant mu u tome želi svu sreću jer, kako se kaže, na mladima svijet ostaje!

 

Cijeli broj ovog časopisa možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.vaillant.hr/stepone2/data/downloads/5a/2f/01/VP_032009.pdf

Ostavi odgovor.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>